Het is leuk om iedere keer weer een nieuw recept te bedenken.
Elke maand maken we nieuwe gerechten om de MASTERCLASS groepen iets lekkers voor te schotelen. Afgelopen week kwam ik op het idee om een hartige Ile Flotantes te maken met rode biet en fettakaas.
Het recept gaat als volgt:
Ingrediënten
-
125 gram eiwit
-
80 gram suiker
-
10 gram bietensap voor het eiwit
-
10 gram bieteneiwit voor de saus
-
1 dl crème fraîche voor de saus
-
8 frambozen
-
1 eetlepel kleine blokjes fettakaas
-
4 takjes borage of peterselie
-
1 eetlepel geschaafde en gebruneerde amandelen
Aan de slag
-
Maak eerst de saus door de crème fraîche en de 10 gram bietensap met elkaar te vermengen.
-
Maak een bekken en garde goed vetvrij. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met vetvrij papier
-
Doe de eiwitten in de kom en klop deze licht schuimig. Voeg dan de suiker beetje bij beetje toe.
-
Klop de eiwitten stijf en haal de kom van de machine.
-
Meng het bietensap door het eiwit en maak hoopjes op een bakplaat en bak het bieten-eiwit af in 7 minuten.
-
Zet de Ile flotante op het bord en giet er een beetje saus omheen.
-
Garneer het geheel af met frambozen, geschaafde amandelen en borage cresse